Get Adobe Flash player

Tájékoztató a NETFIT mérési rendszerről és a tanulók eredményeinek megtekintéséről

Tisztelt Szülők!

Az iskoláskorú gyermekek fittségi állapotának mérése és értékelése a 2014/15-ös tanévtől gyökeresen átalakult. A Magyar Diáksport Szövetség szakmai csoportja által kialakított új típusú mérés (NETFIT) célja a kor igényeihez való alkalmazkodás, az eredmények összehasonlíthatóságának és a mérés objektivitásának javítása.

A mérés részletes leírását is megtekinthetik a honlapunkon. A mérés kidolgozóinak többek közt az is célja volt, hogy ne csak az iskola és a testnevelők, hanem a szülők is tájékozódhassanak gyermekük fittségi állapotáról.

A mérésben a tanulók, személyiségi jogaikat tiszteletben tartva, nem névvel, hanem egyéni mérési azonosítóval rendelkeznek. Ezeket a mérési azonosítókat a következő két hétben a gyermekeknek odaadjuk, hogy hazavigyék őket és Önöknek átadják. Ezzel a mérési azonosítóval tudják majd gyermekük fittségi állapotát nyomon követni.

Saját gyermek mérési eredményeinek megtekintése:

  1. lépjen be a www.mdsz.hu internetes oldalra;
  2. kattintson a „belépés - NETFIT informatikai rendszer” ikonra;
  3. az eredmények megtekintése regisztrációhoz kötött, ezért kattintson a regisztráció fülre;
  4. az általános tájékoztató elolvasása után kattintson a „regisztráció indítása” fülre;
  5. a megjelenő oldalon jelölje be, hogy „szülő vagyok, (gyermekem a közoktatásban tanul);
  6. adja meg a regisztrációhoz szükséges adatokat ( saját név, lakcím, e-mail cím, telefon szám (ennek megadása nem kötelező), a gyermek mérési azonosítója). A regisztráció végén, kattintson a regisztrál gombra.
  7. Sikeres regisztráció után a www.mdsz.hu oldalon a belépés ikonra kattintva érik el a bejelentkezési felületet, ahol az Önök által megadott felhasználó névvel és jelszóval tudnak belépni.

Felmerülő kérdések esetén, testnevelő kollégáimmal együtt, szívesen állunk rendelkezésükre. Üdvözlettel a testnevelés munkaközösség nevében.

Köllő György munkaközösség vezető